h1

Trivia suka 2010

January 9, 2011

Tahun 2010 semestinya meningalkan 1001 kenagan,suka,duka,pahit,manis,hitam,putih dan lagi2 lah….ok tp kali ne aku nk highlight shot2 yg best ja time 2010,yang buruk2 2 aku dh buang dlm recyle bin…hahaha.ok aku start dgn ne:

2 JANUARI 2010: Pendaftaran Naim masuk tingkatan satu di Kolej Sultan Abdul Hamid setelah dpt 4A1B dlm UPSR…dah msuk tgkatan 1 dh pon adik aku ne ,2,3,4 minggu lpas 2 Fikri plak mendaftar masuk skolah baru, Sekolah Sains Kubang Pasu menyambung pengajian di tgkatan 4 setelah mendpt 7A1B..taniah diatas kejayaan anda,nak harap abang hampa…..perabih boraih boleh la…hahaha

tahun 2010 juga merupakan tahun akhir bg aku ngan mmbr2 di POLIMAS,jadi tahun ni merupakan thun yang agak sibuk bt aku ngan mmbr2…dlm sibuk2 dok siapkan final projek,sempat lg plan g  jln2 pangkoq…submit ja draf ke-2 pg tu trus gerak….cayalh DIP6!!!

Tamat  ja pengajian diploma aku ngan mmbr2 class  trus ja smbung kursus 3p kt PSP slama 3 mggu xsilap aku la,ada yg ambik database,ada yg amik Comptia A+,aku amik Comptia A+…alhamdulilh Lulus…

dlm2 dok kursus 2….sempat lg mmbr aku yg sorang ni p bertunang,aku slalu panggil dia ne Makcik Anis ja sbb dia ne tua skit pda aku…….jadi kna la p

Baru ja 2,3 ari blik dri kursus,trus dpt surat smbung blajaq suruh p daftar….kelam-kabut aku dengan barang smua x prepair stu apa pon lg,dalam kelam-kabut 2 sempat lg aku p reunion skolah hosba…bt kt bkt.Air dgn kuala Perlis…syok dpt tgk muka2 yang  dh  lma aku xjmpa sjk aku keluaq time form 3 dlu…..simple bt still enjoy!!!!

3 JULAI 2010:kira pening final projek pon xabih lagi dh kn sambung….trima ksih bnyak untuk mak,ayah & adik2.Akhirnya sempat jugak aku mendaftar….siap berkelah lg 2..

Dlam baru aku cuba nk sesuikan diri ddk kt pulau ne dgn segala macam benda alah yg aku x biasa bt,dpt pula surat dari POLIMAS,suruh balik konvo….part ne la yg aku rsa paling  best skali..

Setelah berhempas pulas aku berperang ngan final exam,Maka berakhirlah kehidupan suka duka aku kt pulau ne….ehh!!! bt sementara waktu ja….

Dlm2 aku tgh syok  cuti sem ne plak mmbr aku yg sorang ne Kinah melangsungkan perkahwinan,jadi dia ne kira mmbr class aku yg first la berkahwin, jdi aku wjib la p nk rsa nasi minyak sambil2 ambik berkat kwn2… time yg sama gak sorang lg mmbr class aku time sekolah dulu trut melangsungkn perkahwinan….jd aku mmg xdpt la nk pergi,sorry ya Dea yong (nma glamor fb) taniah bt kalian semoga bahagia hingga ke ank cucu aku doakn….

Time cuti ne gak aku berkerja kt MAHA 2010 kt Sedang,sebagai pemandu terhormat OKU…hahaha,dgn bebekalkn Naza ria aku berkerja slama 10hr ja kt sana…..

alang-alang aku dah ada kt kl time 2 kebetulan plak tgh berlangsung Kuala Lumpur International Motorshows(klims),jrang2 aku lpaskn pelung sebegini….ne masuk kali ke-2 aku p klims,yg first xsilap aku time aku form 1….yg smanya aku p sorang jgak,terpaksa la aku suruh pakcik makcik yg lalu-lalang kt situ tlg snapkn gambaq aku…tq ya

blik ja dri kl truih MrPeco kun roger….utk meneruskan plan yang dh lama planning seawal sem lgi kot…mula2 plan nk ke Langkawi ktanya pastu tkaq saat2 akhir ke Btu.ferringhi,penang…….lepak kt ismail resthouse 3  hr 2 mlm…terbaik!!!kredit kt Mrpeco ngan Latfi yg organize trip ne….what next dude???

Sampai ja drpd penang pukul 1 pg…..esoknya pkul 3 pg trus drive kereta ke Kuala Terangganu plak…kali ne holiday ngan family la plak…perjalan memkn msa 9 jam agak memenatkn…..sgt best lepak kt Primula Hotel,Batu buruk 4hr,3 mlm.boleh dikatakan semua tempat yg best kt ganu 2 dh kami p kot….sejak smua dah pakat dk asrama pyah nk p bercuti bersama…ne kira lepaih gian la ne…

syok punya syok berjalan aku terlupa kta aku ne dh berada di penghujung thun 2010,cuti aku pon dh nk abih…..aahhh!!!!!cuti dh nk abih,result mesti dh keluaq, getus hati kcik, celapak la aku on laptop nk check result….seperti biasa check kiri,kanan dlu pastikn line clear bru check….seperti biasa……

OOOOooooooohhhhhh TiDaaaaaaaaKKKKKKKKK!!!!!………….-  The end

“Ya Allah Ya Tuhanku,aku bersyukur kpd Mu Ya Allah,Engkau telah cukupkan aku dengan segala2 Ya Allah,ampunkn segala dosa2 ku dan engkau berkatilah sepanjang perjalanan hidupku ini Ya Allah”

Advertisements

11 comments

  1. cewahh!!cam best je memory 2010 ank kan??haha
    program 2011 cam mana?dok beratoq pnjang dah ka?kih3;p


    • tq birra….mna xnya yg buruk2 smua aku buang…tunjuk kt ang yg best2 ja..hahaha


  2. nama aku xdak pn..huhu..
    btw, nice story..like2


    • tq paq…ne kes cuti thaipusam smbung ngan cti ujung mggu la ne boring xtaw nk bt apa kt blik….sorry la xdpt nk mention nma sowg2….


  3. rjin tol wat bnda2 gini..
    bgusla smbil tuh leh tgok prkmbngan trbaru kamo..
    moga2 ur life become much more btter than b4 this..=)


    • waaa…tq2…
      xda rjinya…nie smua kes boring la ne cti thaipusam xda jln mna…
      hope you too….


  4. patot la terpanggil nk msk blog hg..ada nama aku rupanya…k0f3…nice2…truskan usaha update blog..jgn hangat2 taik park


    • hahahha…tq2…
      wei ang p mna….fb ang deactive ka aku crik xdak pon


      • berundur seketika……………jgn dicari aku di fb…ym ada la


  5. cewah!!peco kan femes,,so dia pelukan privacy lebeh cikit!!hehe
    next entri tolong mention nama ako pulak nahhh!!ahhahha;p


    • ya la tu biera..ehehee…pandai2 ja noh…



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: