Archive for January, 2014

h1

Friday Ride:Heading to Bukit Kayu Hitam

January 31, 2014

31 Januari 2014: HighWay Changlun- Bukit Kayu Hitam

PhotoFunia-8f6985_o PhotoFunia-8f7b62_o PhotoFunia-8fee62_o PhotoFunia-8f3de3_o PhotoFunia-8f3a4c_o PhotoFunia-8f2a1d_o (1) PhotoFunia-8f80cb_o PhotoFunia-900069_oPhotoFunia-902b2d_o

Advertisements
h1

Mengidam

January 27, 2014

Macam biasa setelah ada sedikit kekuatan,pahit mulut mula hilang,selera kembali bertandang,mulalh macam2 yang aku mengidam nk makan,dlam bnyak2 selection menu yg aku mengidam nk mkn aku pilih “mee rebuih Ali”,mee rebuih ali ne mmg agk famous la kt pekan changlun,trletak di pekan changlun lama,bersebelahan Public bank,kira dulu2 mmg tmpat faverot family aku bila nk mkn Mee Rebuih,memang lama dah aku mengidam nk mkn,jd ptg ne aku lancarkn misi utk mencari “mee rebuih Ali”

PhotoFunia-1ef937_o

Mulanya nk bergerak seorang ja,malas nk menyusahkan org,aku yg mengidam org lain pulak yg susah nk kn pergi mencari,tp bila dipikirkan klu aku xhabis mkn spa yg nk tolong habiskan,jdi aku ajk lah mak aku yg trcinta,mak aku inilh teman aku,ajk dia kemna sja,dgn apa skali pn,mak aku ne kuat orgnya, pasti xmenjadi masalh,moto tiada,dgn kereta malas,jd aku putuskan utk berbasikal sja..sambil2 mkn angin,menikmati panorama pekan changlun yg dh lma aku xpedulikn,boleh jugak aku bersenam menegangkan kembali otot2 aku yg dh lma kendur.

PhotoFunia-21ab7c_o

PhotoFunia-1f2139_o

utk ke Kedai Mee Rebuih Ali,bnyak jln yg bleh dilalui,sengaja aku pilih utk naik jejantas ne utk smapai,jejantas ne mmg sgt nostalgik bg aku,dulu  zaman2 naik basikal,zaman budak2 skolah dulu,jejantas ne mmg aku slalu gna nk merayap ke seluruh pelusuk pekan changlun,atau ke skolah xpn ke “kedai kawan” diujung jejantas,time tu “kedai kawan” ne la kdai paling besaq kt pekan changlun zaman2 thun 90-an,tringan pesan mak aku zaman budak2 dlu “klu nk lintas,naik jambatan,kereta bnyak”.

PhotoFunia-22222d_o

Tadaa..inilah Mee Rebuih terbaik pekan changlun “Mee Rebuih Ali” stakat ne inilah Mee Rebuih paling terbaik yg pernah aku rasa stakat ini,perlu diingatkan aku bukan lah seorang “food hunter”jd mungkin selera aku xckup tinggi,jd untuk aku stakat ne inilah yg terbaik….Harga Rm3.50,air aku pilih air kosong sja.

PhotoFunia-1fd5ec_o

Alhamdulilham ,Allah masih berikan aku kekuatan,allah masih kurniakan aku nikmat,nikmat mkn,nikmat rasa….syukur ya Allah

h1

Projex try to survive: Menega Ayaq Part I

January 25, 2014

24 Jan 2014:SMK Kemunting,Jitra

Semperna Jelajah Maharajalawak Mega 2014 yang berlangsung di Jitra bt pertama kalinya diadakan di Kedah,projex menega air ne antara projek yang aku plan nk bt,projek ini aku namakan projex “try to survive” dengan keadaan aku skarang ne,keupayan aku,kuatan aku,apa yang mampu aku bt,dengan keadaan aku skang yg sedang dlam cycle kimo yg dh ke brapa kali aku xingat,

Aku bnyak bergantung kepada family dari segala mcm hal dri sekecil-kecil benda hinggalah ke sebesar2 pekara,dri keperluan makan minumya,pkaian,kewangan,xlama lg aku bakal tamatkan pengajian,selama ini,segala bil perubatan aku smuanya ditanggung oleh pihak universiti,mak,ayah aku yang kedua2 dh menjegah usia 50-an,adik-adik aku, yg suatu hari nnti pasti punyai keluarga sendiri, jadi aku rsa sampai bila aku nk bergantung terus pada mereka,jd aku kn take action dri skarang.

PhotoFunia-880451_o PhotoFunia-85daf9_o PhotoFunia-85e87f_o (1) PhotoFunia-88a329_o (1) PhotoFunia-8bca6d_oPhotoFunia-88c728_o PhotoFunia-8ba137_oPhotoFunia-85c5e9_o PhotoFunia-86e136_o

h1

Home made pizza!!!!

January 25, 2014

Disbabkan thun 2014 merupapkan thun yg agak mencabar,dengan kenaikan pelbagai jnis barang,pengurangan subsidi,knaikan tarif elektrik,cukai kerajaan dan sebagainya…semua berckap mengenai penjimatan,dan bagaimna melakukan penjimatan..jd rmai la yg dulu berkereta ketempat kerja dh mula pkai moto,yg dulu mkn kt kdai dh bwak bekal…klu dulu mkan ayan,skang dh mula mkn ikan.klu dulu salebate besday sethun skali kt pizza @ domino, skrang saleberet kt kdai mamak tepi jalan ja…tp syukur lah Malaysia masih aman

walaupun pak menteri kata harga kakngung masih murah,tp xkan nk makn kangkung ja setiap hari kn,tekak ne kdang teringin jugak nk mkn pizza,disbabkan melihat kemurungan kami adik kesan rasionalisasi yg berlaku…sesuatu perlu dilakukan

dd

jadi adik dan mak aku keluar dengan inisiatif utk menghasilkan pizza sendiri,

kj

model pizzza terlajak lariss…

ok ini pizza terbesaq aku pernah makan,pizza ne home made terbaik dari oven mak aku taw,tp bkan mak aku yang buat,kali pizza ne adik aku yang bt entah mna dia blaja,aku pn xtahu,untuk kali mak jadi model ngan tukang makan ja,rsa mmg trbaik,kaya dengan pelbagai bahan,yang bezanya pizza ne kta mak aku “no gov tax” 

ssdFotor0125111842

h1

#compilation : Edisi Budak Pantai

January 15, 2014

PhotoFunia-76b3ba9_o PhotoFunia-76b5459_o PhotoFunia-186989_oPhotoFunia-76c30a6_o PhotoFunia-76c6280_o PhotoFunia-76c0e68_o (1) PhotoFunia-17a3e9_oPhotoFunia-76c80aa_o PhotoFunia-76ce5f1_o PhotoFunia-76bc591_o PhotoFunia-176c4b_oPhotoFunia-76be204_oPhotoFunia-76d224a_o

h1

#artwork: Re-branding Marlindo Air

January 15, 2014

Untitled-4x copy Untitled-7 lastmenu1 advs

h1

End Year 2013: A family-friendly short holiday

January 14, 2014

28-29 Disember 2013: Hotel Sri Malaysia,Kulim 

PhotoFunia-9665e94_oPhotoFunia-7c09fb4_o PhotoFunia-7c3b712_o 1522179_714975325193527_581639985_n 1486786_714975321860194_1743702684_n PhotoFunia-7c167bc_o PhotoFunia-7c27b9f_o PhotoFunia-7c18546_o PhotoFunia-7bfdc1f_o PhotoFunia-7c19a0b_o PhotoFunia-7c314a2_o