h1

Mengidam

January 27, 2014

Macam biasa setelah ada sedikit kekuatan,pahit mulut mula hilang,selera kembali bertandang,mulalh macam2 yang aku mengidam nk makan,dlam bnyak2 selection menu yg aku mengidam nk mkn aku pilih “mee rebuih Ali”,mee rebuih ali ne mmg agk famous la kt pekan changlun,trletak di pekan changlun lama,bersebelahan Public bank,kira dulu2 mmg tmpat faverot family aku bila nk mkn Mee Rebuih,memang lama dah aku mengidam nk mkn,jd ptg ne aku lancarkn misi utk mencari “mee rebuih Ali”

PhotoFunia-1ef937_o

Mulanya nk bergerak seorang ja,malas nk menyusahkan org,aku yg mengidam org lain pulak yg susah nk kn pergi mencari,tp bila dipikirkan klu aku xhabis mkn spa yg nk tolong habiskan,jdi aku ajk lah mak aku yg trcinta,mak aku inilh teman aku,ajk dia kemna sja,dgn apa skali pn,mak aku ne kuat orgnya, pasti xmenjadi masalh,moto tiada,dgn kereta malas,jd aku putuskan utk berbasikal sja..sambil2 mkn angin,menikmati panorama pekan changlun yg dh lma aku xpedulikn,boleh jugak aku bersenam menegangkan kembali otot2 aku yg dh lma kendur.

PhotoFunia-21ab7c_o

PhotoFunia-1f2139_o

utk ke Kedai Mee Rebuih Ali,bnyak jln yg bleh dilalui,sengaja aku pilih utk naik jejantas ne utk smapai,jejantas ne mmg sgt nostalgik bg aku,dulu  zaman2 naik basikal,zaman budak2 skolah dulu,jejantas ne mmg aku slalu gna nk merayap ke seluruh pelusuk pekan changlun,atau ke skolah xpn ke “kedai kawan” diujung jejantas,time tu “kedai kawan” ne la kdai paling besaq kt pekan changlun zaman2 thun 90-an,tringan pesan mak aku zaman budak2 dlu “klu nk lintas,naik jambatan,kereta bnyak”.

PhotoFunia-22222d_o

Tadaa..inilah Mee Rebuih terbaik pekan changlun “Mee Rebuih Ali” stakat ne inilah Mee Rebuih paling terbaik yg pernah aku rasa stakat ini,perlu diingatkan aku bukan lah seorang “food hunter”jd mungkin selera aku xckup tinggi,jd untuk aku stakat ne inilah yg terbaik….Harga Rm3.50,air aku pilih air kosong sja.

PhotoFunia-1fd5ec_o

Alhamdulilham ,Allah masih berikan aku kekuatan,allah masih kurniakan aku nikmat,nikmat mkn,nikmat rasa….syukur ya Allah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: